Diagnose en therapie

Deze pagina geeft u een overzicht van de diagnostische en therapeutische mogelijkheden.

Uw eerste consult beginnen we met een uitgebreide anamnese (uw ziektegeschiedenis): hoe hebben uw klachten zich in de tijd ontwikkeld.

Welke onderzoeken zijn er gedaan en met welk resultaat, diagnose

Bij welke artsen, therapeuten bent u in behandeling? Laboratoriumuitslagen etc.?

Uw Lifestyle?

Hoe energiek bent u, lichamelijk en /of geestelijk? Hoe is uw concentratie, geheugen? Uw slaappatroon? Uw cyclus?

Uw voedingspatroon, zijn er mogelijk tekorten? Reacties op voeding(bijv. gluten, zuivel)?

Hoe is uw bewegingspatroon?

Welke medicijnen, supplementen, superfoods gebruikt u? En welk dieet ? Met welk resultaat?

 

meridianen

 

We gaan ook na of het gaat  om :

  • intoxicaties ( pesticiden , zware metalen etc. ).
  • infecties: bacterieel, viraal, parasieten, schimmels.
  • voedselintoleranties, voedselallergieën. Inhalatieallergieën (huisstof, pollen, kat hond).
  • een tekort: te weinig vitamines(bijv.vit D),eiwitten-proteinen, mineralen(zoals ijzer, magnesium, calcium, selenium, zink, jodium).
  • Is er primair sprake van een emotie die het meeste energie kost ? Is er sprake van een recent gebeuren, of  van een oud trauma? Of is de emotie bijv. depressie een gevolg van een energie tekort of een tekort aan bouwstoffen voor neurotransmitters?

 

gemmo-sim

testset Gemmo-simplex middelen

Therapie :

Zodra we de oorzaak of oorzaken van de klacht eenmaal in kaart hebben gebracht, zoeken we de meest geschikte voedingsaanpassing, (bijv. maaltijd frequentie, mindering suikers/koolhydraten), suppletie , en evt. medicatie – altijd op een natuurlijke basis.

Bij een allergie volstaat vaak het weglaten van het allergeen. Vervolgens zoeken we uit waarom u allergisch bent geworden . Welk orgaan is verzwakt en waarom. Als het weglaten niet mogelijk is, zoals bijv. bij pollen,dan desensibiliseren we via de NAET methode.

Om het aangedane gebied of orgaan weer in evenwicht te brengen gebruiken we o.a. gemmo- en fytotherapeutische middelen.

Gemmotherapeutische middelen maken gebruik van delen van planten die zich in een actieve groeifase bevinden, zoals knoppen (het woord gemmo is afgeleid van gemma wat in het Latijn ‘knop’ betekent). Tijdens deze fase zijn in de jonge planten bijzondere groeistoffen aanwezig zoals enzymen en aminozuren. In de volgroeide plant zijn deze unieke groeistoffen niet meer terug te vinden want ze zijn door de plant gebruikt om het groeiproces te voltooien.

Gemmotherapie gebruiken we enerzijds om toxische stoffen uit het lichaam te verwijderen. Anderzijds om de specifieke organen te ondersteunen in hun optimale werking. De producten (Gemmo Oplossingen serie) zijn van biologische teelt.

foto_rode_klaver-300x225

Andere voorbeelden van de natuurlijke middelen, die we voorschrijven zijn:

  • orthomoleculaire middelen: vitamines, mineralen, eiwitten en aminozuren, antioxidanten, enzymen, omega-3,pro-,prebiotica
  • kPNI-lijn (klinische- psycho-neuro-immunologie): wisselwerking psyche, het neurologies, immunologies en endocrinologies systeem
  • Bach bloesemremedies
  • Zimmermann middelen
  • minerale zouten (Schüssler)

U krijgt deze middelen niet voorgeschreven omdat ze volgens de boeken of producent goed zijn tegen uw klachten. Maar uitsluitend als volgens onze diagnostische methoden blijkt dat ze goed zijn voor uw gestel en situatie. Van essentieel belang is ook dat u ze goed verdraagt, zodat er geen beginverergering optreedt.

 

Misschien ontstaan uw klachten door een verkeerde houding. Of doordat er iets met uw nek- of rugwervels aan de hand is. Dat kunnen we o.a. bekijken via de stand van uw rug, wervels, schouders en ribben. En via een afdruk van de voetzolen.

diagnose via de voetzolen

Ook onderzoeken we of u baat heeft bij orthomanuele geneeskunde, podotherapie (met corrigerende zooltjes), bewegingstherapie, chi kung, fysiotherapie, of een andere methode.

Via onze uitgebreide contacten kunnen we u desgewenst naar een betrouwbare therapeut doorverwijzen. Of toch terug verwijzen naar huisarts  of specialist  voor verdere reguliere diagnostiek en behandeling?